Beste AED'er,

Afgelopen zomer zijn we overgegaan van twee systemen naar een systeem. Wil jij zeker zijn dat je telefoon (en/of app) goed ingesteld staan om gealarmeerd te worden? Lees dan onderstaande vijf tips!

1. Standaard ontvang je een SMS
Standaard ontvang je via SMS alarmoproepen op basis van je ingevulde woon- en werkadres. Als aanvulling kun je kiezen om de app te gebruiken, die alarmeert je op basis van je GPS-locatie, voor de meldingen van jouw huidige locaties. Het is dus mogelijk dat je per SMS een alarmoproep ontvangt buiten jouw huidige buurt, op je woon- of werkadres.

 

2. Houd de app op de achtergrond actief
Om een alarmoproep op de app te ontvangen, is het van belang dat de app op de achtergrond actief is. Als de app niet actief is op de achtergrond, mogen wij jou locatie niet meer bepalen. Op die manier kan het zijn dat je enkel per SMS (op je woon- en werkadres) gealarmeerd wordt. Houd de app dus op de achtergrond actief om alarmoproepen per app te ontvangen. 

Als je de app van de achtergrond wegveegt, ontvang je hier een notificatie van.

3. Beheer je eigen gegevens of laat deze beheren door de AED-Werkgroep Tubbergen 
Bij HartslagNu kun je gemakkelijk je eigen gegevens beheren en aanpassen. Heb je een nieuwe training gevolgd of ben je verhuisd? Dan kun je als volgt je gegevens aanpassen: 

  • Log in op: https://mijnhartslagnu.nl/#/page/login (of op de app)
  • Klik op Mijn profiel
  • Klik op Bewerk profiel (of op het potloodje rechtsboven)
  • Bewerk je profiel waar nodig
  • Klik op opslaan

Je profiel is bijgewerkt.

4. Houd het geluid van je telefoon aan
Voor de app mogen we je persoonlijke telefooninstellingen helaas niet overrulen, zoals je volume. Voor SMS kun je mogelijk het telefoonnummer: 06-42500512 opslaan als contact en deze vervolgens een afwijkend geluid geven.

 

iPhone tips:

Zie deze link (U word doorgelinkt naar HartslagNu)

Android tips:

Zie deze link (U word doorgelinkt naar HartslagNu)

5. Ontvang de meldingen en laat weten of je gaat
Heb je bovenstaande tips opgevolgd? Dan ben je goed ingesteld om gealarmeerd te worden. Er zijn twee manieren hoe je gealarmeerd kunt worden: 

  • Ga direct naar het slachtoffer 
  • Haal eerst een AED en ga dan naar het slachtoffer. Je ontvangt dan in de alarmoproep de code om de AED-kast te openen indien nodig. 

Ga je ter plaatse, bij voorkeur lopend of met de fiets? Reageer dan in de app of sms. De beantwoording is van belang, omdat we willen voorkomen dat er te veel vrijwilligers ter plaatse gaan. Als er voldoende burgerhulpverleners hebben aangegeven de oproep te accepteren, ontvangen de overige burgerhulpverleners, die aangegeven hebben dat ze naar de melding gaan, een annuleringsbericht. Zo voorkomen we dat er te veel burgerhulpverleners ter plaatse gaan. 

Belangrijk: Zorg altijd voor je eigen veiligheid. Als een melding geannuleerd wordt, hoef je niet meer ter plaatse te gaan. 

Kun je een keer niet? Geen probleem, we alarmeren altijd voldoende burgerhulpverleners, hier zit geen maximum op.

Heb je naar aanleiding van deze mail een vraag? Op www.hartslagnu.nl/faq hebben we al veel vragen beantwoord. Waarschijnlijk staat daar het antwoord op jouw vraag!

Tot slot willen we u graag alvast hele prettige kerstdagen en een goede jaarwisseling toewensen. Alvast bedankt dat we ook volgend jaar weer op jouw inzet mogen rekenen!